Forrige uke kunne Aftenposten skrive om den enorme pågangen både golf og tennis opplever. Flere klubber NTF har vært i kontakt med melder om ventelister og enorm pågang

Stikkprøver blant klubber i Tennisforbundet viser at flere klubber melder om økt medlemsmasse. Hos noen har tilstrømmingen vært så stor at det har vært tilnærmet sprengt banekapasitet,  skriver Aftenposten i sin utgave 5. oktober.

Bodø, Trondheim, Asker, Paradis, Stavanger, Grefsen, Kristiansand, Ulvøya, Nordsstrand, Ålesund og Stabekk melder alle om medlemsvekst, enorm pågang og ventelister. 

Medlemsoversikten fra 2019 viser at klubbene nå har totalt 29.758 medlemmer (29.264 tennis og 494 padel). NTF tror at 2020 kommer til å bli et nytt rekordår. Foreløpige tall fra klubbene i vekst tyder på at målet om 30 000 medlemmer allerde er nådd i 2020 og at målet om 40 000 medlemmer i 2025 er innen rekkevidde.

Fra Aftenposten

I tillegg melder klubbene om rekordpågang på uteanleggene. Muligens er dette en effekt av korona-pandemien. Nordmenn har vært mye hjemme i landet, både i helger og ferier, men tennis er en idrett som kan utøves i alle aldre og uten nærkontakt. Interessen for tennis i Norge har vært økende over tid, før Covid-19. Tennisanleggene, spesielt på Østlandet, har hatt stor pågang i flere år. En kjent utfordring er for få baner og anlegg som gjør at klubbene ikke kan ikke ta imot alle som vil spille tennis. Flere haller har utvidet åpningstidene pga høy etterspørsel. Oslo Tennisarena holder åpent fra 0600-24:00.

I tillegg til at interessen har vært økende og enorm, spesielt det siste året, har klubbene har vært flinke til å rekruttere. Det er gjort en stor innsats med rekruttering gjennom tennisskolen og aktiviter for de aller yngste over lang tid. Voksenspillere har også økt kraftig de siste årene.  Vi har vært heldige med engasjerte klubber som ønsker å imøtekomme «boomen», sier konstituert generalsekretær Aslak Paulsen.    

Behovet for flere idrettsanlegg i Oslo er godt dokumentert i Oslo kommunes behovsplan for idrett og friluftsliv. Her er også helårs tennisanlegg spesielt omtalt som en anleggstype det er stort behov for. Vestre Aker er en av bydelene i Oslo med svakest dekning av idrettsanlegg.  

Byrådet i Oslo vil nå stoppe hallprosjektet på Bautatomten ved Holmenkollen tennisklubb.   Holmenkollen Tennisklubbs planer om å bygge et nytt tennisanlegg med seks innendørs og seks utendørs baner ved Midtstuen i Oslo. Prosjektet har et budsjett på 120-130 millioner kroner, og skal finansieres ved salg av klubbens eksisterende tomt.

Idrettslaget har arbeidet med planene om nytt anlegg på Midtstuen i mer enn 10 år. Byrådet har, med et stort flertall i bystyret på laget, støttet idrettslagets planer med både reguleringsvedtak og investeringstilskudd. Med politisk støtte både i bydelsutvalget og på rådhuset har klubben lagt store ressurser i prosjektutviklingen. Byrådets plutselige helomvending kom uten forvarsel og totalt overraskende. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here