– Dette var en «boost»! Det er synd å vente helt til lagserien i mai, sier Bryne-trener Morten Goa Aadnøy. Han hadde med seg et jentelag i helgens lag-NM-kvalifisering i Trondheim. Bryne-jentene tapte tre av fire kamper, men det var ingen depping på hjemreisen av den grunn.

– Vi hadde det kjempekjekt, det var bra sportslig utbytte for jentene, sier Bryne-treneren.

Kajsa Helgesen og Ylva Frafjord Landa (Foto: STK)

Bred tropp

Mens noen lag kanskje bare stilte med to eller tre spillere, valgte Bryne Tennisklubb å sende fem jenter til Trondheim. Kampene ble rettferdig fordelt mellom fire av jentene. Den femte jente var for ung til å spille, men koste seg allikevel.

– Jentene ser på henne som en del av laget. De trener også sammen til vanlig, derfor var det viktig å ta med alle fem selv om reglene satte en stopper for spill denne gang. Det er en positiv jentegjeng som klubben ønsker å beholde, forteller Aadnøy, som er en forkjemper for å få flere lagbaserte turneringer i norsk tennis. Nettopp samholdet er viktig, det å få en gruppe til å ha et felles mål å trene mot.

Stavanger 1 og Bryne (Foto: Morten Goa Aadnøy)

Flere arrangørsteder

– Innendørs lag-NM er et kjempepositivt tilskudd. Vanvittig gøy at det blir fordelt rundt omkring i Norge. Jeg kunne ønsket meg at dette ble dratt enda lengre, med enda flere arrangørsteder slik at enda flere lag blir med, mener han.

Øystein Glåmseter fra Lade Tennisarena tenker i samme baner.

– Jeg vil oppfordre klubbene til å gjøre noe tilsvarende lokalt, sier den daglige lederen. Denne gang deltok fire trønderske herrelag og kun ett junorlag fra Trøndelag. Han ser behov for å lage en lokal lagturnering for Trondheim og omegn. Glåmseter var ikke helt fornøyd med deltagelsen fra egne rekker denne gang. Han er også trener i Trondhjems Tennisklubb og kunne se at det er en vei opp til Vestlandsklubbene som stakk av med alle Oslo-billettene.

– Vi har en jobb å gjøre, særlig på guttesiden, erkjenner Glåmseter.

Vestlandsdominans

Kanskje ikke så uventet var det Stavanger, Paradis og Ålesund som stakk av gårde med alle billettene til sluttspillet i Oslo. I herreklassen var det Paradis 1 og 2 som vant hver sin pulje og kvalifserte seg til Oslo.

I gutteklassen ble Ålesund best, med tre seirer av tre mulige. Parr-brødrene og Sigmund Hellevik Bergstøl vant smutt og smule på Lade Tennisarena i helgen. Stavanger ble nummer to og slår dermed følge med Ålesund til hovedstaden om to uker. På jentesiden sikret Stavanger 1 – med Ylva Frafjord Landa, Kajsa Helgesen og Cecilie Johannessen Mæland seg Oslo-tur. Det gjorde også Paradis.

Turneringsleder Øystein Glåmseter skryter av ungdommene.

– Det var bra nivå på veldig mange lag. Mye bra tennis, med mange lange ballvekslinger fra teknisk gode spillere, sier Glåmseter som selv jobber som trener i Trondhjems Tennisklubb. Han berømmer også spillerne for god oppførsel, og var godt fornøyd med helgen sett under ett.

– Vi gjør det gjerne igjen. Det var veldig synd at vi måtte droppe matservering p.g.a. smittesituasjonen her i Trondheim. Neste gang håper vi å gjøre det mer sosialt, lage til felles måltid og kanskje ha med noen sideaktiviteter, sier Glåmseter.

Mats Kamps og Daniel Baxter (Foto: STK)

Fullstendige resultater fra gutter junior

Fullstendige resultater fra jenter junior

Fullstendige resultater fra herrer senior